29 Ocak 2016 Cuma

Avokado Browni Tarifi

Yağ yerine avokado kullanılan bu tarif gerçekten sağlıklı. Browni seviyorsanız ama içindeki yüksek şeker ve yağ oranı suçlu hissetmenize neden oluyorsa bu tarifi bir deneyin derim:) Çünkü avokadonun çok yararlı yağları ve işlenmiş şeker kullanılmaması ile farkını ortaya koyuyor.

Not: Eğer önceki tarifimiz Muzlu Cheesecake'i yeni yaptıysanız, artan elma püresini burada kullanabilirsiniz. Veya hazır elma püresini yapmışken onu da deneyebilirsiniz:)

Malzemeler:
Elma püresi için:
4 tane elma
Yarım limonun kabuğu ve suyu
Yarım çay kaşığı tuz
1 küçük tarçın çubuğu
Yarım bardak su

Browni için:
1 adet avokado
1 bardak elma püresi
Yarım bardak pekmez
1 tatlı kaşığı bal
Yarım çubuk vanilya
Çeyrek çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı karbonat
Yarım bardak  kakao
Yarım bardak tam buğday unu

Yapılışı:
Elma püresi için elmaları soyup her birini dört parçaya bölün. Limon kabuğunu rendelemek yerine büyük parçalar halinde soyup elmalarla beraber tencereye koyun. Su, tuz ve tarçını da ekleyip 20-30 dakika pişirin. Ateşten aldıktan sonra limon kabuklarını ve tarçın çubuğunu çıkarın. Pişen elmaları çatal yardımıyla rahatça ezip püre haline getirebilirsiniz. Artan püreyi ayrı olarak yiyebilir veya başka tatlılarda kullanabilirsiniz.

Browni için avokado, elma püresi, pekmez ve vanilyayı rondoda çekin. Ayrı bir kaba aldığınız karışıma kakao, un, karbonat ve tuzu eleyerek ekleyin ve iyice karıştırın. Balı da koyup karıştırdıktan sonra, 180°C fırında 25 dakika pişirin. Afiyet olsun:)

*Sonraki denememde bu tarife erimiş çikolata eklemeyi düşünüyorum.

https://www.youtube.com/watch?v=_kpr_8Vjm_k


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder