25 Ocak 2016 Pazartesi

Tam Buğday Unlu Portakallı Kurabiye Tarifi

Bu pek lezzetli kurabiye tarifinde şeker mevcut ama esmer olanından:) Hatta eğer tatlı gelirse şekeri azaltarak da deneyebilirsiniz.

Malzemeler
100 gr tereyağ (oda sıcaklığında)
2 yemek kaşığı yağsız süt
2 yemek kaşığı portakal rendesi
Yarım çubuk vanilya
1 yumurta
1 bardak esmer şeker
1 çay kaşığı kabartma tozu
Yarım çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı karbonat
Yarım çay kaşığı muskat rendesi
2 bardak tam buğday unu


Fırını önceden 190°C'ye ısıtın. Tereyağ, süt, portakal rendesi, vanilya, yumurta ve esmer şekeri çırpın. Kalan malzemeleri de elekten geçirerek ekleyin. Hamurdan 2 cm büyüklüğünde toplar alıp pişirme kağıdı serdiğiniz fırın tepsisine aralık bırakarak yerleştirin. (Düzleşecekleri için iki tepside bölebilirsiniz) 8-10 dakika arası, ortaları yumuşak kalacak şekilde pişirin. Afiyet olsun. :)

2 yorum:

  1. Bu kadar sağlıklı bir kurabiyeye esmer de olsa şeker koymak yerine stevia da koyulabilir bence. Biz kek yaparken denedik çok başarılı oldu. Tavsiye ederim.

    YanıtlaSil