22 Ocak 2016 Cuma

Pekmezli ve Tam Buğday Unlu Kek Tarifi

İşte sağlıklı tarif arayanlar için çok lezzetli ve hafif bir kek. Tatlı veya kek sevmeyenlerin bile kendilerine hayret ederek, zevkle yedikleri bir kek bu. Benim de en sevdiklerim arasında artık:)

Malzemeler:
125 gr eritilmiş tereyağ
2 yumurta
1 çay bardağı pekmez
1 çay bardağı ayran
1 çay bardağı süt
2 su bardağı tam buğday unu
1.5 tatlı kaşığı karbonat
Yarım çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı muskat rendesi
Üzeri için çeyrek bardak pudra şekeri (isteğe bağlı)

Kek kalıbınızı yağlayıp unlayın. Fırını 180°C'ye ısıtın. Tereyağ, pekmez, yumurta, ayran ve sütü çırpın. Un, karbonat, tuz ve muskatı elekten geçirin ve sıvı karışıma yedirin. Kalıba dökün ve 25-30 dakika pişirin. (Kürdan batırınca yapışmıyorsa pişmiştir.) Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpebilirsiniz. Afiyet olsun:)




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder