27 Ocak 2016 Çarşamba

Muzlu Ballı Cheesecake Tarifi

İşte sağlıklı cheesecake! Alıştığımız cheesecake tadından birazcık farklı ama çok lezzetli bir tatlı. Tabanı için elmalı yulaflı karışım yerine bisküvi kullanırsanız klasik cheesecake tadına ulaşabilirsiniz. Bu elmalı alternatif ise çok güzel ve farklı!

Not: Bundan artacak olan elma püresini, bir sonraki tarifimiz Avokado Browni'yi yaparken,  kullanabilirsiniz. Veya hazır elma püresini yapmışken onu da deneyebilirsiniz:)

Malzemeler:

Elma püresi için:
4 tane elma
Yarım limonun kabuğu ve suyu
Yarım çay kaşığı tuz
1 küçük tarçın çubuğu
Yarım bardak su
*İsterseniz 1-2 kaşık şeker de ekleyebilirsiniz.

Cheesecake için:
Çeyrek bardak yulaf
2 yemek kaşığı elma püresi
170 gr krem peynir
2 yemek kaşığı bal
1 orta boy muz
Yarım çay kaşığı mısır nişastası
Çeyrek çubuk vanilya

Yapılışı:
Elma püresi için elmaları soyup her birini dört parçaya bölün. Limon kabuğunu rendelemek yerine büyük parçalar halinde soyup elmalarla beraber tencereye koyun. Su, tuz ve tarçını da ekleyip 20-30 dakika pişirin. Ateşten aldıktan sonra limon kabuklarını ve tarçın çubuğunu çıkarın. Pişen elmaları çatal yardımıyla rahatça ezip püre haline getirebilirsiniz. Artan püreyi ayrı olarak yiyebilir veya başka tatlılarda kullanabilirsiniz.

Cheesecake'in tabanı için çeyrek bardak yulaf ve 2 kaşık elma püresini karıştırın. Muffin kalıplarının tabanlarına koyup önceden 150°C ısıtılmış fırında 8 dakika pişirin. Onlar fırındayken, krem peynir ve 1 kaşık balı karıştırın. Ezilmiş muzu, nişastayı ve vanilyayı da ekleyip iyice karışmalarını sağlayın. Eğer biraz daha tatlı olmasını isterseniz (muzun tadına göre fark edebiliyor) 1 kaşık daha bal ekleyebilirsiniz. Bu karışımı, fırından çıkarıp soğuttunuz kalıplara koyup 20-23 dakika 150°C fırında pişirin. Fırından çıkarttıktan sonra oda sıcaklığına gelene kadar bekletip sonra en az 3 saat buzdolabında soğutun. Afiyet olsun:)

https://www.youtube.com/watch?v=1bwUN3gIvUk

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder