Malzemeler:
1 bardak yulaf ezmesi
1.5 bardak tam buğday unu
50 gr tereyağ
1 yumurta
1 muz
1 çay bardağı bal
1 portakal kabuğunun rendesi
1 çay kaşığı muskat rendesi
Yarım çay kaşığı karbonat
Yarım çay kaşığı tuz
*İtiraf: Karbonat ve tuz koymayı unuttum bu sefer:)
Yapılışı:
Fırını 180°C'ye ısıtın. Yulaf ezmesini, 1 bardak unu (geri kalanı en son kullanılacak), tereyağı ve yumurtayı yoğurarak karıştırın. Üzerine muzu, balı, portakal kabuğu ve muskat rendesini de ekleyin. Onları da yoğurun ve kalan yarım bardak unu da ilave edin. İyice karıştırdıktan sonra 15-20 dakika pişirin. Afiyet olsun:)
Yarım çay kaşığı karbonat
Yarım çay kaşığı tuz
*İtiraf: Karbonat ve tuz koymayı unuttum bu sefer:)
Yapılışı:
Fırını 180°C'ye ısıtın. Yulaf ezmesini, 1 bardak unu (geri kalanı en son kullanılacak), tereyağı ve yumurtayı yoğurarak karıştırın. Üzerine muzu, balı, portakal kabuğu ve muskat rendesini de ekleyin. Onları da yoğurun ve kalan yarım bardak unu da ilave edin. İyice karıştırdıktan sonra 15-20 dakika pişirin. Afiyet olsun:)
Muhteşem görünüyor. Hemen yapmak istedim.
YanıtlaSil