23 Şubat 2016 Salı

Çikolatalı Sağlıklı Kek Tarifi

Kahvenin ve çayın yanında keyifle yiyebileceğiniz bu çikolatalı kek artık vazgeçilmeziniz olabilir! Çünkü hem sağlıklı, hem de hafif. Çikolata tadının yoğunluğu ise tam kıvamında. İşlenmiş şeker ve yağ kullanılmadan yapılan bu kek, muz ve pekmezden aldığı şekeri ile keklerin de sağlıklı olabileceğini kanıtlar nitelikte.

Malzemeler:
2 muz
3/4 bardak pekmez
1 yumurta
1/2 bardak yoğurt
1.5 bardak tam buğday unu
1/4 bardak kakao
1 çay kaşığı kabartma tozu
1/2 çay kaşığı karbonat
1 çay kaşığı toz tarçın
1/4 çay kaşığı tuz
1/2 bardak bitter çikolata

Yapılışı:
Muzları çatalla ezin. Ezilmiş muzların üzerine yumurta, pekmez ve yoğurdu koyup çırpın. Un, kakao, kabartma tozu, karbonat, tuz ve tarçını elekten geçirerek karışıma ekleyin. İyice karışana kadar çırpmaya devam edin. Yağlı kağıt serdiğiniz 20x20cm borcama koyup, 15 dakika 160°C'de pişirdikten sonra ısıyı 180°C'ye arttırıp 20-25 dakika pişirin. Afiyet olsun:)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder