4 Şubat 2016 Perşembe

Muzlu Çikolatalı Unsuz Muffin Tarifi

Bu tarifin sonucu lezzetli ve hafif bir muffin! Marketten alacağınız abur cuburlar yerine bu kolay tarifi deneyebilirsiniz. Kahvaltıda çayın yanında, ofiste kahveyle birlikte ara öğün olarak, yemeğin üzerine hafif tatlı istediğinizde.. Afiyet olsun:)


Malzemeler:

2 orta boy muz
2 bardak yulaf ezmesi
2 yumurta
1 bardak yoğurt
1/4 bardak esmer şeker
1 çay kaşığı karbonat
1/2 çay kaşığı kabartma tozu
30 gr 70% kakaolu çikolata


Yapılışı:
Fırını 180°C'ye ısıtın. Yulaf ezmesini rondoda çekin. Muzu da ekleyip karışmalarını sağlayın. Ayrı bir kaba aldığınız karışıma yumurta, yoğurt, şeker, karbonat ve kabartma tozunu da ekleyip çırpın. İnce ince doğradığınız çikolataları da ekleyip çırpmadan karıştırın. (Damla çikolata kullanıyorsanız doğramadan ekleyebilirsiniz.) 12 muffin kabına karışımı bölüştürün. Üzerlerine birkaç parça damla çikolata serpiştirerek, 15-20 dakika pişirin. Soğutup afiyetle yiyebilirsiniz:)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder