Malzemeler:
1 bardak püre halinde balkabağı
2 bardak yulaf ezmesi
3/4 bardak pekmez
1/4 bardak süt
2 yumurta
50 gr. tereyağ
Yarım vanilya çubuğu
1/4 çay kaşığı muskat rendesi
1 çay kaşığı kabartma tozu
1/2 çay kaşığı karbonat
1/2 çay kaşığı tuz
60 gr 70% kakaolu çikolata
Yapılışı:
Balkabağını püre haline getirmek için, fırın tepsisine koyduğunuz balkabaklarını 30-40 dk, yumuşayana kadar 180°C fırında pişirin. Yumuşayan balkabaklarını robotta çekerek veya çatalla ezerek püre yapabilirsiniz. Daha sonra, yulaf ezmesini robotta çekerek un haline getirin. Balkabağı püresini ayrı bir kaba alarak içine yumurtayı, sütü, pekmezi ve tereyağını ekleyerek çırpın. Çırpılmış karışıma un haline getirdiğiniz yulaf ezmesini, karbonatı, kabartma tozunu ve tuzu da ekleyin ve tekrar çırpın. En son, vanilyayı, muskat rendesini ve küçük parçalar halinde kestiğiniz çikolatayı da ilave ederek iyice karıştırın. Önceden 170 °C'ye ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin. Afiyet olsun:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder